Izdelki za farmakologia tēs cimbiotikas (4)

Staranje Eteričnih Olj

Staranje Eteričnih Olj

Peroksidacija in intramolekularne reakcije Olja iz oljk postanejo s časom žarkasta. Žarkost je kemična sprememba molekularnih struktur rastlinskih olj. Enaki kemični mehanizmi delujejo tudi na eterična olja. Prisotnost kisika, ki je naravno raztopljen v oljih, sproži te kemične reakcije. Te se pospešijo v prisotnosti svetlobe, zraka, temperaturnih skokov ali različnih nečistoč. Reakcijski mehanizem tega "staranja" se deli na dve fazi: peroksidacijo in intramolekularne reakcije (ali faza širjenja). Znanstvena literatura opisuje več primerov peroksidacije. Tukaj je primer linalola, ki je obilno prisoten v eteričnih oljih. (Primer: sivka, lavandin, timijan z linalolom, rožnato les, žajbelj, itd). V tem shemu linalol najprej doživi peroksidacijo. Ta proizvede nov spoj: 7-dhidroperoksid-3,7-dimetil-okta-1,5-dien-3-ol.
Encimski pripravki: Proteozym® N

Encimski pripravki: Proteozym® N

Proteozym® N kot monoencimski pripravek vsebuje bromelain (encime iz ananasa) ter cink. Proteozym® N podpira normalno sintezo beljakovin ter ohranjanje kosti, las, nohtov in kože. Kdaj in kje encimi? "Kršna kompetenca" encimov leži v regulaciji, podpori in pospeševanju vnetnih reakcij. S tem, ko proteaze in lipaze prispevajo k razgradnji celičnih fragmentov in izboljšanju mikrocirkulacije na mestu vnetja, delujejo protivnetno, anti-edematozno in na koncu tudi analgetično, torej lajšajo bolečine. Ker so večina patofizioloških procesov, od hematomov do bolečin v sklepih in raka, pripisani vnetjem ali pa so vsaj spremljani z vnetnimi procesi, se lahko encimi uporabljajo tudi pri zelo velikem številu bolezni.
Mravljinčna kislina 94%

Mravljinčna kislina 94%

MRAVLJIČNA KISLINA 94%
Encim - PEKARSKI ENZIM, MLEČNI ENZIM

Encim - PEKARSKI ENZIM, MLEČNI ENZIM

{"BACKENZYME":{"Amilaze":"EC 3.2.1.1","Lipooksigenaza":"","Oksidaza Glukoze":"","Lipaze":"EC 3.1.1.3","Transglutaminaza":"","Celulaze":"EC 3.2.1.4","Proteaza":"EC 3.4.21.112"},"MILCHENZYME":{"Laktaza":"EC 3.1.1.23","Lipaze":"EC 3.1.1.3","Pepsin":"EC 3.4.23.1","Kimosin":"EC 3.4.23.4"}}